Upgraded Paloma

Lucka nummer 10 i amaro-julkalendern. Den här hittade jag på roliga Youtube-kanalen Steve The Bartender. Det har tydligen varit Paloma-vecka och visst, i Australien är det ju snart sommar. Men jag tycker den här passar som ett avbrott bland alla kaffe- och saffransdrinkar mitt i vintern.

En vanlig Paloma är ju magiskt god, och enkel. Den blandar man med tequila, grapefruktsläsk och lime. Med chilisalt på kanten av glaset.

Det här är en uppgraderad variant, som kräver lite jobb. Det ska nämligen göras en salt grapefrukts-cordial att blanda med.

Salt grapefrukts-cordial

Ingredienser
2 röda grapefrukt
3 lime
2,5 dl socker
1,5 tesked salt (kosher eller flingsalt)
0,5 dl vatten

Så här gör du
Skala en röd grapefrukt utan att få med det vita. Lägg i en påse med sockret. Låt ligga i 24 timmar.
När det gosat till sig så häll på juicen från två grapefrukter och 3 lime, vatten och saltet och rör tills socker och salt har löst sig. Sila bort skalen och häll upp på en fin flaska.

Upgraded Paloma

Ingredienser
6 cl reposado tequila
3 cl salt grapefruktscordial
1,5 cl Campari
2,25 cl limejuice
Sodavatten

Så här gör du
Skaka allt, utom sodavattnet förstås, och sila upp i highball-glas fyllt med is. Häll på med lagom mängd sodavatten och kanske en grapefrukts-twist.