Nicio

Lucka nummer 17 i amaro-julkalendern. Den heter egentligen Nico men jag hade inte rätt amaro så jag döper om den till Nicio efter amarone jag valde, Amaro CioCiaro.

Det är någon sorts variant på Negroni, såklart. Gin, Cocchi Americano, Amaro (jag tog CioCiaro) och lite bubbelvatten. Jag tror att om man har allt riktigt kylt innan så behöver man inte röra så länge. Men om varorna inte är iskalla så att man måste röra med is, så skulle jag nog skippa bubbelvattnet.

Ingredienser
4,5 cl gin (jag valde Stockholm Bränneris Negroni-gin)
4,5 cl Cocchi Americano
1,5 cl Amaro (Braulio för en Nico, CioCiaro för en Nicio)
2,25 cl sodavatten (om allt annat är kallt, annars kanske skippa helt)

Så här gör du
Rör kallt, servera i kyld coupe, med citrontwist.