Klangstajn – en gotländsk Negroni-variant

Eftersom jag är från Gotland, och det nu finns en riktigt bra gotländsk gin och det sedan länge funnits en gotländsk amaro, Gotlands Bittar, så måste det ju göras en gotländsk variant av Negroni. Det är ju egentligen inte en Negroni, förutom att det är en drink med nästan lika delar bitter, gin och vermouth.

Jag måste fortsätta att skruva på den eftersom Spriteriets goda röda vermouth inte är så söt och det är inte heller Gotlands Bittar, så någon sötma måste till. Till det första försöket så skvätte jag i lite Campari, men det här får jag arbeta på. Kanske en sockerlag på salmbär?

Klangstajn v0.98b

Ingredienser:
3 cl Gotlands Bittar
3 cl Hellströms Gin
2 cl Spriteriets röda vermouth
1 cl Campari (Måste såklart bytas ut mot något gotländskt)

Gör så här:
Häll upp allt i ett rörglas med is och rör tills det är kylt.
Sila upp i ett kylt Old Fashioned-glas (DOF) med stor isbit.
Garnera gärna med en apelsinskiva.