Cynara

Lucka nummer 19 i amaro-julkalendern innehåller flera olika varianter av bitters. Själva drinken är rätt enkel, bourbon, Cynar och Aperol. Men det fina är isbiten, som är fryst med Angostura Bitter som sakta smälter ut i drinken så att den långsamt ändrar karaktär. Den ska drickas försiktigt under lång tid, så isbiten hinner smälta.

Tagen från BT Parsons bok Amaro.

Ingredienser
4,5 cl Bourbon
1,5 cl Cynar
1,5 Aperol
Isbit med Angostura Bitters

Så här gör du
Minst en dag innan behöver du frysa in isbiten. Ta en form med stora isbitar, typ kuber som är 2,5-3 cm på varje sida. Stänk i 3-4 stänk per isbit och låt frysa.
Drinken görs helt enkelt genom att bygga den i ett Old Fashioned-glas eller liknande, lägg i bitters-isbiten, rör lite snabbt och garnera med något apelsinigt.

Dring långsamt!