Come Sta, La Luna

Lucka nummer 8 i amaro-julkalendern. Gissar att den här är döpt efter en fantastisk låt med tyska rock(?)-gruppen Can.

Jag var sugen på att testa en drink med Luxardo Bitter Bianco så jag letade på favoritsajten Punchdrink.com och hittade en som såg udda ut. Bitter, cachaça, grapefruktjuice och kanelsockerlag. Jag gillar ju inte kanel, speciellt inte i drinkar så jag vet inte varför jag valde denna.

Men… den var väldigt välbalanserad och kanel är ju ändå lite jul så. Frisk, syrlig med en underton av kanel. Ska absolut testa att göra den med vanlig sockerlag, och kanske aningens mer Luxardo Bitter.

Jag använde röd grapefrukt för av någon mystisk anledning finns det ju aldrig vanligt grapefrukt i butikerna.

Come Sta, La Luna

Ingredienser
2,25 cl Luxardo Bitter Bianco
0,75 cl cachaça
0,75 cl kanelsockerlag (0,5 dl socker, 0,5 dl vatten, 1 cl kanel – koka upp och låt svalna)
2,25 cl grapefruktjuice
0,75 cl citronjuice

Så här gör du
Skaka allt med is tills ordentligt kallt, dubbelsila, alltså sila både bort isen och häll det även genom en tät sil, till exempel en te-sil) över is i ett rocks-glas eller liknande. Garnera med något fint.