Ladingsränne – 5km – 21.50

Ikväll var det ett lopp som hette Ladingsränne. Det är gotländska för vårloppet, typ. 5 km i underbar natur nere vid havet. Eftersom jag i måndags sprang 5 km på 22.11 hade jag lite förhoppningar om att kanske komma under 22 minuter.
Som vanligt går man ut lite för hårt, jag tror första kilometern gick på 4 minuter. Sedan saktade jag av alldeles för mycket så andra gick på nästan 5 minuter. Sedan kom jag in i ett lite lugnare tempo och orkade nog faktiskt öka lite lite på slutet. (Kurvan på bilden stämmer inte alls. Att springa med en iPod Nano på armen är inte så bra. Visar helt fel och man måste alltid kalibrera efter sträckan.)
När jag kom in på upploppet såg jag att jag hade chansen att komma under 22 minuter så då spurtade jag lite och sprang in på 21.50. Det var riktigt jävla skitjobbigt och att jag tränade basket igår kändes i benen.
Men jag är oerhört nöjd och jag tror att det här sunda levernet faktiskt sätter sina spår. Eller ger resultat. Eller så går det över snart.
Nu är bara frågan vad målet med Blodomloppet ska bli. Jag hade tänkt ha under 22 minuter som mål. Jag tror att jag måste träna vidare och variera träningen lite så får vi se vad det finns för kapacitet.
Kul var det i alla fall!