Hur dålig källkritik nästan kostade mig en dålig burgarupplevelse

18 april. Dag 49 av blogg 100.
Jag hade sprungit 12 km, typ, runt Djurgården och Kaknästornet och satt på hotellrummet och var väldigt hungrig. Jag googlade efter bra burgare på Östermalm men det som kom upp var Öleriet.
oleriet
Jag var kanske lite väl trött och hungrig efter att ha flugit 0645. Så jag läste bara de 2-3 första kommentarerna. Jag tyckte att det var konstigt att jag aldrig hade hört talas om stället, trots att det låg bara ett kvarter bort från Flippin Burger.
Så något lurt var det. Men man vet aldrig med hipster-Stockholm.
Med Flippins närhet i åtanke så promenerade jag de 20-25 minuterna och hittade till slut fram. Knappt några folk. De som var där såg inte riktigt ut som ett öl och burgar-klientel. De såg bara ut som ett öl-klientel. Och inte av den bra sorten.
Fatölen var av standard-variant. Menyn gav sista ledtråden. Så jag smet ut.
Hade jag bara läst de senaste kommentarerna så hade jag fattat. Jag tänkte först att de bytt ägare men det står helt klart att det är något fuffens. Och att ägaren till sajten Sthlmburgers.se inte justerat skickar ju en del signaler om att man inte kan lita på betygen. Att Flippin, bäst i Sverige, har under 4 i betyg verkar knasigt.
UPPDATERING: Magnus som driver bloggen/sajten kommenterade det här inlägget och har nu skrivit om att han lägger sajten på is. Han har dessutom plockat bort Öleriet. 
Översta kommentarerna:
oleriet2
Senaste kommentarerna:
oleriet3
Nåja. Det blev Flippin till slut. Ingen skada skedd. Tur att spindelklockan ringde i bakhuvudet.

2 svar på “Hur dålig källkritik nästan kostade mig en dålig burgarupplevelse

 1. Magnus Malmstedt säger:

  Hej Henrik,
  Tyvärr har jag inte haft tid att administrera sthlmburgers så mycket som jag skulle vilja, och jag märker ju att det uppenbart inte står rätt till med röstningen. Kommentarerna talar dock sitt tydliga språk.
  Öleriet kommer plockas bort från listan till att börja med, och eventuellt kommer nog sidan avslutas helt.
  Ska man ha en ratingsida krävs det lite tid att administrera – och det är tyvärr något jag inte har just nu.
  Kanske återuppstår Sthlmburgers i framtiden, och då med ett bättre röstningssystem 😉
  Tack för ditt inlägg!

  1. Henrik Löwenhamn säger:

   Ser man på, var det du som låg bakom! Hajar att du inte har tid. Hade jag bara kollat alla kommentarer hade jag inte gått på det. 🙂

Kommentarer är stängda.