Första steget mot halvmaran

Ja, som sagt. På lunchen idag fick jag en tanke och den slog mig så hårt att jag direkt när jag kom tillbaka till jobbet anmälde mig till Göteborgsvarvet 2013. Eftersom tanken uppstod i att springa för att samla in pengar till välgörenhet så startade jag en insamling på Barncancerfonden. Det tog bara några minuter innan första bidraget kom in, från min kollega Johan Carlström. Big up, Johan!
Göteborgsvarvet är en halvmara, det vill säga ungefär 21 kilometer. Jag har aldrig sprungit så långt förut. Ett par gånger har jag sprungit 12 km, oftast i samband med något lopp.

Plan

Planen är så här. Jag försöker springa så mycket och så varierat som jag kan under hösten. Kanske ställa upp i en massa lopp här på Gotland, eftersom det är bra träning.
Försöker variera mellan att få bra tider på 5 km samtidigt som jag tränar på att springa längre sträckor.
Sedan hakar jag nog på marathon.se och deras träningsprogram inför Göteborgsvarvet. Det börjar i januari och är anpassat efter den eventuella tid man vill slå.

Mål

Målen är följande:

Att sätta ett mål som är att bara komma i mål tror jag inte på, jag vet att om jag kan hålla igång träningen hela vägen fram, då kommer jag att göra en hyfsad tid. Bara fötter, knän och höfter håller.

Första steget

Så ikväll rivstartade jag med en mil i hyfsat lugnt tempo. Eller, jag försökte hålla 5 min/km vilket lyckades riktigt bra. Stabilt hela vägen förutom att högerfoten domnade bort efter 7 km. Stannade och knöt upp skon och skakade loss och sprang sedan resten med väldigt löst knuten doja.
Kändes oförskämt bra i både lungor och ben. Kartan ser lite mysko ut eftersom jag sprang 5 km-slingan, 2 x 2 km-slingan och sist 1 km. Det var nämligen lite mörkt och endast 1 km och 2 km har elljus.
Sluttiden blev 49.52 vilket ger ett tempo på stadiga 4.58 min/km.

Nästa steg

Jag kommer att hålla det hyfsat lugnt med uppdateringar under hösten, ingen idé att hetsa för tidigt. Däremot är jag väldigt sugen på att få med mig fler till Göteborg och det brådskar lite. Förra året var det fullbokat i slutet av september och i år kommer det att stänga ännu tidigare. Så anmäl er nu och häng på! Antingen startar ni egna insamlingar eller så slår vi oss ihop till en gemensam.