Blodomloppet 2012


I våras hade jag en plan. Jag hade kommit igång med löpträningen och kände att det började röra på sig. Jag sprang ett par gånger i veckan och farten kändes rätt ok. Så jag bestämde mig för att på Blodomloppet skulle jag gå under 22 minuter. Jag skulle verkligen träna för det.
I slutet av maj sprang jag Ladingsränne och det gick på 21.50. Efter det tog jag en träningsfri vecka och den veckan blev en hel sommar. Så med ett endaste hyfsat pass under bältet och ett löjligt lugnt pass i Kalmar förra veckan var jag väl inte jättepepp på årets Blodomlopp.
Trött, seg men ju närmare man kommer start så sätter tävlingsinstinkten till. Jag värmde upp riktigt bra, länge och förståndigt. Så vid starten var jag tänd och jag gick ut hyfsat lugnt. Kände mig pigg de första 2, och sedan börjar det ju gå uppför i motvinden. Vid Rackarbacken innanför Norderport var det spurtpris och det satsade jag rätt mycket på.
Jag missade vinsten i spurtpriset med 3 ynka sekunder. Dessutom var jag så förbannat trött när jag kom uppför backen att jag tappade rejält med fart. Minst 20-30 sekunder tror jag att jag tappade på det tilltaget.
Dödstrött sprang jag ändå i mål på 24.17 vilket gav en 22:a plats av cirka 250 löpare i Herrar 5km. Nöjd såklart. Hade jag sprungit på 21.50 hade jag varit 7:a. Å andra sidan är Blodomlopps-banan mycket tyngre än Ladingsrännets.
Så nu är det väl ändå dags att börja träna igen. Jag hoppas på det i alla fall.
Förresten, dessa inlägg kommer nu att dyka upp i den vanliga bloggen, istället för på lifestream.lowenhamn.se.