Almedalens tio budord

14355492838_ff5e4473d5_k
Almedalsveckans 10 budord för att vi alla ska få en bra vecka.
1. Jag lovar att lyssna intresserat på den som presenterar sig för mig, även om jag inte har direkt affärsnytta av den kontakten.
2. Jag lovar att dela med mig av mina mobilbatterier, när mina medmänniskor är i laddnöd, eller dela med mig av laddaren.
3. Jag lovar att inte ställa frågor på varje seminarium bara för att föra fram min app/webbplats/organisation/sakfråga/åsikt och jag lovar att hålla frågan extremt kort så att andra får chansen att ställa frågor.
4. Jag lovar att hjälpa till att göra plats i överfulla lokaler, speciellt för de som har svårt att komma in eller har svårt att stå i en timme i ett varmt tält.
5. Jag lovar att inte anmäla mig till mingel jag inte kommer att gå till, så att de som verkligen vill gå ska få plats. Detsamma gäller såklart middagsbokningar.
6. Jag lovar att tänka på att Visby fortfarande är en stad där det bor och jobbar människor som inte alls har med Almedalsveckan att göra.
7. Jag lovar att inte gnälla över lastbilar som försöker ta sig fram med varor till butiker och restauranger. Om inte lastbilarna får komma fram kommer jag inte att kunna köpa min mjölk, ett par nya skor eller beställa en caesarsallad på restaurangen.
8. Jag lovar att visa hänsyn mot mina medalmedalare genom att inte promenera med nosen i telefonen utan faktiskt titta upp för att se var jag går.
9. Jag lovar att inte ta en massa flygblad, tidningar och giveaways för att sedan bara dumpa dom på gatan.
10. Jag lovar att inte köra bil genom innerstaden eller hamnen i onödan och om jag måste köra bil så visar jag hänsyn mot de som går på gatan där det råder bilförbud.