Går det att byta ut Campari  i en Negroni?

Campari är ju hörnstenen, tryggheten, i en Negroni. Den enda ingrediensen som inte går att byta ut.

Men efter att ha utforskat utbudet i en välsorterad spritbutik i Berlin och läst boken Bitters av Brad Thomas Parsons öppnade sig en ny värld.

Svaret är ju ett solklart ja, det går verkligen att få drinken att lyfta. 

Jag har ju tidigare rett ut vilka gin-sorter och vilka vermouths jag föredrar, så nu ska jag reda ut vilken bitter, av de jag testat, som jag gillade bäst. 

Campari. Denna gigant. Jag gillar ju Campari. Campari och soda, Campari och tonic eller kanske rent med is. Eller i en spritz.

Men allra bäst i en Negroni. Bitter, söt och lite skarp blir en Negroni med Campari. Om man dessutom optimerar gin och vermouth så blir det riktigt bra. Undvik Aperol i en Negroni. 

Berto Bitter Den här är väldigt lik Campari men har mer att komma med, mjukare, mildare och jag kommer nog att göra Negroni på den här som standard. Tills den tar slut.  Finns inte på Systembolaget.

Argalá Aperitivo Bitter Oj. Vilken smak. Argalá är ett relativt nytt och litet företag som gör en bitter, en pastis och lite annat smått och gott i Italien. 

Det blir en väldigt komplex smak på en Negroni om man använder den. Hittills har jag inte testat att använda den till annat, men som det ser ut nu föredrar jag den som den är, med is.