Imorgon är det Gotland Ultra Marathon

Jag vågar knappt skriva det här. Första året, 2014, var det inte ens aktuellt med start i Gotland Ultra Marathon. Förra året var jag nog tränad för att åtminstone gå i mål, men blev rejält sjuk veckan innan.

I år är jag tränad, förberedd, laddad, peppad och middagen efteråt är redan bokad. Hamburgare på Joda med flera av deltagarna. Reservgel och annat är inköpt. Jag vet exakt vilken utrustning jag ska ha med mig och det enda som återstår i skrivande stund är att hämta ut nummerlapp, karta och roadbook och att köpa lite godis till sista milen.

Så tänk om jag blir sjuk igen?

Så därför sover jag ordentligt, försöker äta precis som vanligt, jobba på som vanligt. Jag har vilat mina ömma ben förutom en långsam runda med en hel del promenad i måndags kväll och det blev det en runda igår, för att skaka ur de sista slaggresterna.

Vår plan

Jag har gjort upp med en ultra-polare om ett lagom tempo. Vi kommer inte att haka på galningarna som gör upp om vinsten, men vi kommer att gå ut hyfsat aggressivt. Nåja. Med våra mått mätt kanske.

Vi kommer att vara rätt snabba vid de två stationerna. Jag tänker att jag mest kommer att ha sportdryck att fylla på ryggan med, det andra tar jag nog med mig. Jag tar med en Clif Bar och lite gel i ryggan i reserv, även om jag vet med mig att jag har svårt att äta under loppet.

Förutom det så packar jag bara ner telefonen (obligatoriskt), ett par extra strumpor (som nog inte behövs) och en vind- eller regnjacka (beroende på väder. Förmodligen åker kameran med också.

Så om jag inte blir sjuk… så sätter jag nytt längdrekord imorgon. Jag hoppas att jag inte gör det med så mycket (några sprang fel förra året) och det blir första gången jag kliver över 42,2 km i ett lopp. Vi räknar med ungefär 51 härliga kilometer, med vidunderliga utsikter, ett hav som följeslagare till höger hela vägen och till en härlig social grej. Cirka 50 personer är anmälda.

Det kommer att bli fantastiskt roligt!

Förresten, mål? Snitta 6 min/km över hela sträckan, dvs gå in på runt 5 timmar. Lite aggressivt, men nog borde det gå.

Ett svar på ”Imorgon är det Gotland Ultra Marathon”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.