Tekniken på Konsten On-line

Bambusar med Logitech

Om det nu mot förmodan skulle ha undgått någon att jag varit i Gävle på konferens så finns det en sammanfattning här.

Jag var på plats för att dokumentera det hela. Ta kort, filma lite, skriva lite och om möjligt försöka att livesända via Bambuser.

I ryggsäcken hade jag följande utrustning:
Nikon D90 systemkamera
Kodak videokamera
Sennheiser mikrofon
Logitech webbkamera
iPad
Macbook Air
Litet stativ

Plus laddare till allt så klart.

Filmar med Kodak

Det var allt som behövdes. Första dagen hade jag lite problem med att hitta rätt plats för placering av webbkameran med tanke på att jag inte hade möjlighet att använda en extern mikrofon. Det allra bästa hade nog varit att ta ut ljudet direkt från ljudanläggningen på plats. Det får bli nästa gång. Det eller en extern, mer riktad mikrofon, typ den som jag hade på filmkameran.

Jag använde Bambusers webbgränssnitt och det gick väldigt bra. Bandbredden räckte till och det var för det mesta hörbart ljud.

Bilderna tankades upp på Riksantikvarieämbetes Flickr-konto direkt.

Jag gjorde även en intervju med en av föredragshållarna, och likadant där. En annan mikrofon (och en bättre placering av intervjuoffret) så hade det blivit perfekt. En mer rutinerad intervjuare hade säkert hjälpt upp det också. Intervjun lades sedan upp Youtube.

En annan erfarenhet jag tog med mig är att det ibland känns lite stressigt att både sköta filmandet (x2), bloggandet/antecknandet och fotograferandet. Men som sagt, oerhört tillfredsställande att med så lite packning kunna livesända, liveblogga och dokumentera en hel konferens.

iPad? Användes bara på tåget för att läsa Steve Jobs-boken.

Foto: Henrik Löwenhamn / Riksantikvarieämbetet (CC BY)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *