Melodifestivalen och WyWallet

Det verkar råda en rejäl förvirring kring vad som gäller med SMS-betalningar just nu. Inte så konstigt. WyWallets intåg på marknaden, och deras misslyckande att få monopol på mobilbetalningar i Sverige, har gjort att det nog bli kaos på fredag.

Det har förekommit uppgifter om att det inte kommer att gå att rösta i Melodifestivalen utan WyWallet, men det är fel. Här är svaret jag fick från SVT:

Hej Henrik 
Generellt gäller att den som har kunnat rösta med SMS förut kan göra det nu också. Röstning ingår i ”fria” telefontjänster. Man behöver alltså inte ansluta sig till något av de nya särskilda betalsystemen, som t ex Wy Wallet. 


Sedan ett år tillbaka kan man inte rösta med ett anonymt refillkort. Det går inte att betala annat än samtal och sms med ett sådant. Det ska isåfall vara registrerat hos operatören och ha ett avtal som tillåter betaltjänster.


Om man HAR anslutit sin mobil till Wy Wallet görs alla betalningar den vägen, även för röstning. Så för att det ska fungera måste man se till att det kontot är i ordning. Man kan t ex koppla sitt kreditkort eller betala in en pott på kontot. Det måste man bestämma och sköta själv.


Den som har ett mobilavtal som hindrar betaltjänster, t ex företagsabonnemang, kan öppna ett personligt konto genom Wy Wallet och betala röstning och andra tjänster den vägen.
Vänliga Hälsningar
 
Emma, Melodifestivalen (och Håkan Sandberg, röstningsansvarig)

Lite förenklat är det alltså så att om du inte har registrerat dig för WyWallet så kan du rösta som vanligt. Har du registrerat dig för WyWallet måste du ha pengar på kontot eller fixat betalningen på annat sätt.

4 svar på “Melodifestivalen och WyWallet”

  1. Hej, det du skriver gällande röstning är korrekt. Om man har registrerat sitt nummer hos WyWallet så är det viktigt att man först ställer in betalsätt, annars kommer röstningen inte gå igenom.

  2. Varför är WyWallet så offensiva i sina påståenden att folk MÅSTE ha WyWallet för att kunna använda sig av allehanda mobilbetalningar? Jo, för att om du en gång laddat ner appen och registrerat dig så finns inga alternativ längre. Då måste man använda WyWallet.
    Det är med andra ord avancerad desinformation som man använder sig av i syfte att knyta till sig intet ont anande människor som ännu inte fått ta del av det faktum att man i de flesta fall kan använda mobilen till betalningar via sitt abonnemang precis som tidigare. Men det talar WyWallet väldigt tyst om.
    Varför?
    För att man vill tjäna pengar på människor som inte har fått hela bilden klar för sig, så klart.
    Det påminner kusligt mycket om alla dessa skumma telefonförsäljare som lyckas få folk att ingå avtal som de normalt sett inte skulle vilja ha….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *