Att checka in

15105216033_2a0af59265_k

Minns ni när man med hjälp av Foursquare checkade in på alla platser man var på, och sedan delade detta på Facebook och Twitter? Foursquare slog aldrig riktigt igenom i Sverige och har numera splittrats upp i två tjänster, Swarm och Foursquare.

För min del var det två anledningar till att checka in, det var lite av en tävling att vara ’mayor’ och det var ett sätt att livslogga, att komma ihåg var man varit.

Men mitt incheckande har förändrats.

Numer checkas det in löprundor med Strava (tidigare använde jag Runkeeper). Varför? Det är ett loggande, men anledningen till att jag också delar på Facebook och Twitter är nog lika delar skryt och för att trigga andra att springa mer.

2015-03-08 00.03.45

Lite mer nördigt är det att checka in öl. När man dricker en öl någonstans, hemma eller på en bar, så tar man fram appen Untappd och checkar in och betygssätter ölen. Det är också ett sätt att logga livet, att skryta och att hålla räkningen på antalet ölsorter man testat.

Skruva till det ytterligare och du får mina incheckningar av kaffe. Det har funnits kaffeappar där man kunnat checka in kaffe med bryggmetod och så vidare. Men Acaia har tagit det längre genom att göra en våg som snackar med telefonen via bluetooth. Incheckningen visar då antal gram kaffe, vilka bönor och betyg. Här handlar det mest om att faktiskt kunna jämföra olika tider, proportioner och bönor.