Affärsnytta med konferenser #ind11

20111122-163337.jpg

Jag är idag inne på min fjärde dag av konfererande på en vecka, dag fyra av sex på två veckor faktiskt. Nu är det Internetdagarna som gäller, på Waterfront i Stockholm. En konferens om internet arrangerad av .SE.

Det är inte gratis att gå på en sådan här konferens. Det är en hyfsat saftig avgift och det kostar i resa och utebliven arbetstid. Inte alltid helt lätt att motivera varför man ska få gå på arbetsgivarens bekostnad. Visst, man lär sig oerhört mycket, man får massor av inspiration och nya infallsvinklar. Man får reda på hur andra företag och organisationer har tacklat sina problem och man tar med sig en stor mängd smarta lösningar hem till kontoret.

Gott så.

Men som vanligt så möter man en massa människor. Man sitter bredvid dom på seminarierna, man dricker kaffe tillsammans i pausen, man sitter bredvid varandra på lunchen. Man kanske till och med tar en öl med någon ny bekantskap på mingelkvällen.

Det är där jag har fått min affärsnytta de här två dagarna.

På lunchen satt jag bredvid en tjej som är webbsamordnare på länsstyrelserna. I mitt jobb så söker vi ständigt nya vägar att samarbeta med de olika länsstyrelserna och jag ställer frågan om hur de har tänkt när det gäller projektplatser. Då visar det sig att de har i sitt nya system utmärkta möjligheter för detta. Det var en hel del frågetecken som rätades ut där. Många gråa hår som inte behövde växa ut.

Jag mötte en person jag twittrat lite med angående webbförvaltning. Några minuters snack med Lars och några av hans kollegor besvarade många frågor jag har, dessutom så kommer det att bli ännu lättare för mig att ställa fler frågor på Twitter nu när vi har setts en gång. En hel del oro försvann med den lilla pratstunden.

Många seminarier och korta samtal visar också att vi på Riksantikvarieämbetet tänker rätt, att vi kämpar för rätt saker. Det visar också att vi måste öka tempot för att behålla den position vi har. Jag har också berättat för många vad vi gör och varför vi är här och används som ett gott exempel av många. Det ska man inte underskatta, den betydelsen.

Att jag dessutom fick lära mig hur man konfigurerar en supergrym router (se bilden ovan) är bara en härlig bonus.

Uppdatering: Bonus nr 2 var att få diskutera internet i Sverige med några av de som var med och byggde infrastrukturen på den tiden. De nördiga anekdoterna och berättelserna från förr.

Ett svar på ”Affärsnytta med konferenser #ind11”

  1. Jag drar min förhoppning om motsvarande effekt på en dag som är ännu enklare att motivera! Köttvärldsnyttan och de meningsfyllda sammanträffandena, minus konferensavgiften ;). Och fokus på entreprenörskap med Internet Discovery Days och framförallt Digital Delaktighet #digidel2013 ! :)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.