Trådlösa mikrofoner – testar på barnen

loveelsamictest

När vi köpte en videokamera till jobbet så köpte vi även riktiga bra trådlösa myggor. Jag har inte riktigt hunnit testa dom, eller rättare sagt, jag har inte hunnit mecka med inställningar för att få till det.

Så idag satte jag myggorna på mina barn, letade upp lediga frekvenser, satte upp två kameror och gjorde en intervju med dom. Visar bara inledningen här, resten av filmen reserveras för släkten.

Myggorna är Sennheiser EW100, kopplade med XLR till en Zoom H6. Filmade gjorde jag med en Sony NEX-5T (Love) och en GoPro 3+ Black (Elsa) utan att jag tänkte på vilka inställningar som var gjorda. (Till nästa gång: rätt upplösning på Sony-kameran och stäng av autofokus. Samt, Protunes-läget på GoPro är ju bara bra att ha om man verkligen tänker justera färgerna. Kolla kanske kameravinkeln innan jag sätter igång också.)

Min röst spelades in med XY-micken som sitter på Zoom H6-apparaten. Jag har inte redigerat ljudet mer än att ställa nivåer och att göra om min kanal till mono.

Ljudet blir väldigt bra, allt bakgrundsljud jag har fått tidigare är borta. Sedan att en mygga inte är idealiskt på en väldigt rörlig 4-åring är en annan sak. Men dessa myggor kommer absolut att bli bra även i podcast-sammanhang.