Raspberry Pi, Tellstick och iPhone

IMG_0307

Är det bara jag som tycker det är tufft att styra lamporna i huset med min iPhone?

Efter en hel del dribblande med olika distributioner, ett bash-skript som inte fungerade och en krånglande remotestick-server, så fungerar det nu rätt bra faktiskt.

Jag kör än så länge rätt enkelt. Jag har under senaste åren köpt sammanlagt tre starter-kit med Nexas mottagare och fjärrkontroll från Clas Ohlson. Jag kommer inte att ta bort möjligheten att använda fjärrkontrollen, de är bra att ha.

Raspberry Pi med skivomslag

Jag har en Raspberry Pi som drivs av en vanlig mobilladdare och som ligger i samma skåp som TV-prylarna på övervåningen. Inkopplat i den, föruom ström och nätverk är den enkla versionen av Tellstick. Jag har gjort ett case av ett gammal skivomslag. Finns en del uppgraderingsmöjligheter där. (Se längre ner för ny bild.)

Det som fick allt att fungera var den här instruktionen. Den fungerar riktigt bra. Jag hade vissa problem som sagt, men lite trixande så gick det igång.

Det finns förresten en helt anpassad distribution att ladda ner, som kan vara värt att testa.

 

IMG_0308

Sedan anpassade jag utseendet på webbgränssnittet lite, så det blev lite snyggare. Det var bara att ändra i html och CSS-filerna på Remotestick-server.

Tillägg: Jag har skrivit lite om hur jag har gjort ändringarna och laddat upp de filer jag ändrat i.

IMG_0312

Har till och med kostat på mig att göra en ikon till iPhone och dessutom fick jag det att se ut som en app.

IMG_0310

Dessutom måste man inte använda det fräsiga gränssnittet om man inte vill. Det går lika bra att använda valfri SSH-app och styra via terminalen.

Uppdatering

Raspberry Pi + Tellstick

Jag har köpt ett skal till pajen, blir betydligt snyggare så.

Uppdatering 2:

Nästa steg

Jag köpte även Nexas dörrklocka härom dagen. Den går inte att få in i detta system än så länge. Men nästa steg är att köpa en Tellstick Duo (eller Net) istället. Den kan ta emot signaler från diverse sensorer och kan därför ta emot signaler från magnetlister, rörelsedetektorer och skymningsreläer.

Tanken är ju givetvis att koppla ihop det mesta, att kunna ställa in tänd och släck beroende på ljuset ute, tända lampor inne när någon kommer in på uppfarten och kanske ännu mer uppfinningsrika prylar.

Sedan måste man ju börja stoppa in mottagare i taklampor och liknande också. Koppla på lite reläer, öppna garagedörrar och annat skoj.

Jag är även lite sugen på att fixa IR-sändare och mottagare så att man kan ta fjärrkontrollen till TV-systemet och släcka alla lampor, och tvärtom, slå på och av allt via telefonen.

Men det roliga med att jobba med Raspberry Pi är att det finns så många smarta människor som sitter och hittar på en massa grymma saker, och som delar med sig. Som det här med att koppla upp ’pajen’ mot Siri och styra garagedörren med rösten.

houseoflove

5 svar på ”Raspberry Pi, Tellstick och iPhone”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.