#pennfajt Pilot Frixion vs Uniball Jetstream

Sedan min tid som PR-konsult har jag fattat tycke för lite bättre anteckningsblock. Har man bättre anteckningsblock måste man ha bra pennor.

Så jag har testat den relativt nya Pilot Frixion, mot den penna som The Wirecutter utsåg till bäst i test, Uniball Jetstream.

Pilot Frixion har den lite unika funktionen att man kan sudda, trots att det är bläckpenna. Det fungerar faktiskt riktigt bra, i alla fall om pappret är någorlunda stabilt.

Det är en bra penna, men det är aningens för mycket motstånd när man skriver, även om det är inte så farligt. Däremot har jag på en vecka gjort slut på en penna, och det är inte så bra.

Uniball Jetstream då? Den är helt fantastisk. Den bästa penna jag någonsin skrivit med. Eller ritat med. Den glider helt galet bra över pappret. Kombinerat med Moleskines fina böcker så blir resultatet att man antecknar allt som sägs, bara för att det är så lätt.

Båda pennorna är bra, kostar ungefär 35 kronor styck och går att fylla på.

Uppdatering: Efter att ha antecknat som en galning under 5 dagar på konferens så är det helt klart att Uniball Jetstream är helt överlägsen när man måste skriva snabbt och läsligt. Har aldrig varit med om en penna som glider så oerhört lätt och smidigt över pappret.

IMG_1373