Grattis Mac, 30 år!

1996_performa6400a

Grattis på 30-årsdagen, Mac!

Idag är det 30 år sedan Apple släppte sin första Mac. Så här är alla Mac-burkar jag har haft i min ägo. Då har jag inte listat de jag har haft i jobbet eller skolan. Som den Quadra 700 jag använde i två år på KTH, eller alla dessa burkar på alla grafiska jobb jag haft. Betat av rätt många modeller faktiskt.

Min första egna var en Performa 6400 (bilden ovan). Stor burk med subwoofer. En riktig konsument-dator. Tyvärr så ramlade den i bitar efter ett tag så jag fick slänga den.

5.0

Sedan köpte vi en begagnad G4, som jag fortfarande har kvar men som inte varit igång på väldigt många år. Den använda jag till mycket musikfixande, spelade in DJ-mixar och annat. Brände Mixed Feelings-skivor till kompisarna.

mbwhite3

2006 flyttade vi till Gotland och köpte en Macbook. Den lever fortfarande men plockas bara upp när den behövs, men jag hade den om iTunes-burk i Stockholm i höstas.

Batteriet är dött, tangentbordet trasig och strömsladden är den tredje i ordningen. Hårddisken byttes ut till 500GB men nu är den i princip tom.

Mac-Pro-old

Jag har även en gammal Mac Pro som står och snurrar med överladdat iTunes-bibliotek därhemma. 4-5 TB med lagring men så trött så trött. Den förtjänar verkligen pension snart. DVD-brännaren är utbytt flera gånger, men annars är det bara nya hårddiskar som tillkommit.

MacBookAir132_v

Min älskingsdator. En Macbook Air från 2012. Används dagligen!

 

Men…

Macintosh_classic

Där hemma står det också en Macintosh Classic, plus en liknande som jag nu glömt namnet på eftersom den stått i Gröndal i många år. Den ena har jag fått, inklusive den väska man hade för att bära den i, den andra hittade jag i soprummet på Alströmergatan. Båda har varit igång, men nu var det allt för längesedan.

Ett svar på ”Grattis Mac, 30 år!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.