Serial – så borde de gjort

IMG_6380.JPG

Mitt inlägg om Serial idag saknade något. Jag kände det då och det var väl sjuk- och VAB-hjärnan som gjorde att jag inte kom på det.

Det Serial gjorde var att fastna i gammelmedia-fällan. Att tänka traditionellt trots ett relativt nytt medium. Även om sättet att presentera det på var lite nytt, att de satte igång publiceringen innan de hade slutet.

Men de låste in sig i ett format som kommer från det gamla sättet att publicera. Att nu ska vi ha 12 avsnitt, 12 veckor. Trots att det enda som egentligen hindrar dom från att dra ut på det är resurser. Men kan man snabbt crowdfunda en andra säsong så hade det nog inte varit några problem att sända fler avsnitt av säsong ett. Plus att det lär ha funnits gott om sponsorer med den lyssnarskaran.

Fler avsnitt, som släpptes när det fanns något att släppa. När juristerna i ”oskyldig-projektet” hade mer att visa upp, när nya bevis eller nya beslut dök upp.

Nu får vi istället lita på traditionella kanaler för att följa fallet och då dör intresset, för fallet och för Serial, väldigt snabbt.

De skulle bara ha fortsatt. Finns väl ingen publik som är så tålig för oregelbundenhet som podcastlyssnare.