23 raka för Miami Heat inatt? #blogg100

Tidigt igår kväll, svensk tid, vann amerikanska basketlaget Miami Heat sin 22a match i rad när de tog hand om Toronto Raptors.

Jag lyckades se från 7 minuter kvar i tredje till ungefär 4 minuter kvar av fjärde. När jag kom in spelade Miami som skit och med 11 minuter kvar i fjärde hade Toronto hämtat in ett underläge på 16 poäng.

Miamis coach Eric Spoelstra tog timeout och Wade, Norris Cole och Ray Allen satte fart. Några minuter senare ledde de med 16p igen. De stängde ner Toronto genom ett fantastiskt försvarsspel och satte typ allt i anfall. Ray Allen satte tre x 3p på 4 minuter.

Inatt spelar Miami mot Boston Celtics. Vinner Miami så kommer de att stoltsera med den näst längsta sviten i NBA någonsin.

Varför är det en stor grej? Houston vann ju 22 i rad säsongen 2007-2008.

Skillnaden är att ingen tog Houston på allvar. De åkte ut i första slutspelsrundam. Miami vann hela NBA förra året vilket betyder att nästan alla lag vill slå dom. Alla lag presterar sitt yttersta mot Miami. Vilket har lett till att flera matcher under Miamis svit har avgjorts i slutsekunderna eller gått till förlängning.

När de dessutom vunnit så här många matcher i rad skulle det vara en ännu större fjäder i hatten för de andra lagen att slå dom.

Det var Boston som, på dagen för fem år sedan, avslutade Houstons svit. Boston och Miami gillar inte varandra. Många slutspelsrundor, Ray Allens flytt från Boston till Miami och mycket skitsnack gör att nattens match skulle kunna bli något extra.

Tyvärr är Rajon Rondo skadad för resten av säsongen och Kevin Garnett kanske inte spelar på grund av skada. Det i kombination med att Lebron och Wade kommer att vara extra laddade efter allt snack från Bostons Paul Pierce gör att Miami förmodligen kommer att ta hem den här matchen också.

Tidigare under säsongen har det funnits ett par lag som har slagit Miami. Memphis, Oklahoma, Indiana och New York. Alla de lagen har fått storstryk av Miami sedan All Star-pausen i mitten av februari. När Miami kopplar på sitt försvar så finns det inte ett lag i ligan som slår dom.

Hela den här raden av obesegrade matcher började tydligen med att Shane Battier, den gänglige forwarden i Miami, höll ett inspirerande tal för spelarna direkt efter Super Bowl, som laget såg tillsammans.

Han höll ett tal härom kvällen också, efter att Miami började vackla lite.

Intressant vad inställning och motivation kan göra med ett lag som har några av världens bästa spelare.