Jag vill åka på Bestival #blogg100

planet-2013

Rob da Bank har ju varit en favorit-DJ i många år. Han har ett radioprogram på BBCs Radio 1 som jag gillar att lyssna på. Jag plockar oerhört mycket musiktips därifrån.

Han har dessutom en festival som heter Bestival som håller till på den engelska ön Isle of Wight. Lite hippiefeeling med maskerad, jippon och riktig festivalstämning.

5-8 september är datumet som gäller.

Viktigast är ju ändå musiken och bredden brukar vara ordentligt stor. Härom veckan släpptes årets lineup.

Skärmavbild 2013-02-16 kl. 23.48.49

Kolla bara in listan. Wu tang! The Roots. Belle & Sebastian, Jessie Ware, Chic, Squarepusher, The Cuban Brothers och Lulu James. Dessutom kan man vara säker på att de band man inte hört talas om kommer att vara riktigt bra. Ett band som heter Fleetwood Bac kan inte vara dåliga!

Skärmavbild 2013-02-16 kl. 23.49.26

På DJ-fronten är det ännu bättre. Richie Hawtin och Carl Cox är technolegendarer. För att inte tala om Sir David Rodigan. Dixon såg, Fake Blood, Eats everything, Maya Jane Coles, Joy Orbison, drum’n’bass-kungarna Fabio & Grooverider, High Contrast, Ed Rush, Jesse Rose, Justin Robertson, Andrew Weatherall, Cashmere Cat med många flera.

Det jag uppskattar är att det helt klart är anpassat för oss lite ändre. Ingen Avicii, ingen SHM men ändå några nya stjärnskott och en hel bunt man aldrig har hört.

Så nu ska jag bara försöka få ihop pengar till biljett och resa. Man måste campa, men det verkar finnas en lite lyxigare camping.