Rökkant

rökkant

Idag var det inte grillpremiär, men däremot var det första dagen som smokern kom fram. Jag har den minsta modellen från Weber, och den är rätt bra för vad den kostar. Mer om nackdelen snart.

Att en rökkant på en bit kött kan skänka så stor glädje! Även om den såklart inte blir så djup av så kort grillning.

Idag körde vi något sorts ribs från gris. Korta och tjocka, väldigt tjocka. Har grillat motsvarande från nöt en gång och då blev det magiskt. Idag blev det väldigt bra också, men grillen tappade värmen mot slutet så den fick gå klart i ugnen.

Körde 2kg ungefär, inklappade med en egengjord rub med Magic Dust Rub från Crambys BBQ-bok som förlaga. Mycket paprika, inte så stor hetta. Det ska ju passa barnen också. Grillen ska stå på 110-120°C och första omgången ska den ligga med benen neråt i cirka 2 timmar. Sedan vänder man köttbiten och kör ca 30 minuter till.

Jag kör enligt Cramby och lägger bitarna i folie, och häller på 2 dl äppeljuice, packar in i folien och grillar en timme till. Om man vill kan man gärna vräka på bbq-sås och grilla på lite ordentligt sista kvarten, så att den söta såsen karamelliseras. Det hoppade vi över idag.

Jag kokade även en BBQ-sås med bourbon. Löjligt god!

Cole slaw och annat gott på tallriken så har man en komplett måltid. Hade säkert inte varit fel med lite god korv också.

smoker