Riktigt god öl i Visby i sommar

Hur hittar man lokal, välbryggd öl i Visby? Det ska jag berätta!

Det finns ju ett stort bryggeri i Visby som funnits länge nu, Gotlands bryggeri. Den ölen hittar ni på nästan alla krogar i Visby. Bra och god öl, men ibland vill man ha lite mer hantverksmässigt bryggd öl.

Numer finns det tre krogar i Visby som serverar öl bryggd på Gotland, på hantverksnivå. (Barlingbo bryggeri räknar jag inte, de har ännu inte övertygat mig om att de kan hålla en hög och jämn kvalitet.)

Amarillo

Min favoritrestaurang i Visby. Det är hit jag går oftast. De har sedan starten haft ett riktigt bra ölutbud som bara har blivit bättre och bättre med åren. På sommaren öppnas det dessutom upp fler kranar så att man kan testa olika öl på fat.

Sedan en tid tillbaka har de börjat sälja öl från Alskute i Levide. De två jag har testat har varit riktigt bra. Lagom dos experimentlusta i mycket välgjorda öl av olika varianter.

Som bonus har dessutom Amarillo bryggt en egen öl, bryggd i Tjeckien. Den är också mycket bra, en riktigt sommar-öl med härlig beska. Reservation för att den redan kan vara slutsåld.

Black Sheep Arms

På den engelska puben Black Sheep Arms finns numer öl från Hop Shed. Som namnet antyder är det öl bryggd i ett litet skjul. I det här fallet står skjulet, än så länge, i Follingbo. Precis som med Alskute är Hop Sheds öl välgjord och med en skön balans äventyr. Om Rob får tag på udda humlesorter blir det ofta ett eller två fat på prov. På gång nu är en IPA med passionsfrukt. Det brukar finnas minst en på fat och ett par olika på flaska.

Precis som med Amarillo får man gå dit ofta för att inte missa de små volymerna av varje sort.

Jessens saluhall

I Hästbacken ligger Sveriges minsta saluhall(?) där jag äter lunch 1-2 gånger per vecka. Där har de förutom flaskor från Hop Shed även öl från Klinte bryggeri. Välgjort och småvolymer.