Macaroni and cheese med kor v och sallad

maccheese-image

Min favoritkrog Amarillo här i Visby har hade en mac’n’cheese på menyn som var riktigt bra. Jag köpte igår korv hos bröderna Jessen, Welsh Dragon från Taylor & Jones. Så när jag klurade på vad vi skulle äta ikväll så kom jag på det. Macaroni and cheese såklart!

Som tur var fanns det ett recept i Taylor & Jones korv-bok och Johan ‘Matgeek’ Hedberg har såklart ett Youtube-klipp om det.

Så här gjorde vi

Makaroner, till 4 personer. Vi köpte de största makaron-liknande vi hittade.
100g smör
2 msk mjöl
8dl mjölk, 3% såklart
salt och svartpeppar
1 krm muskotnöt
1 tsk Colmans senapspulver
2 msk (eller mer) parmesanost. Vi hade minst det dubbla.
100 g cheddar (vi kan eventuellt ha glömt att ha i den.)
Gruyère. Vi hade i ca 40 gram.
Ströbröd. Vi använde Panko, alltid bäst.

Koka makaronerna, men inte så att de blir helt färdiga. (50-75% av tiden, beroende på pasta, skulle jag tro.)

Smält smöret, pudra över mjöl och gör en slät redning. I med salt, peppar, muskot och senapspulver. Låt svalna lite och skicka sedan i all ost.

Ugnen på 175°C.

Makaronerna i en form, häll över såsen, på med ströbrödet och in i ugnen. 15-20 minuter så att det får färg. Vi fick bränna till med lite grill på slutet.

Till detta åt vi korv, Welsh Dragon, och en sallad på babyspenat och senapsvinegrätte. Korven var nog lite för stark för den snälla osten. Välj hellre en mer neutral korv, eller krydda osten mycket mer.

Vi drack Lagunitas Galatea Fusion 25. Underbart.

Här är Johans film (inser givetvis att vi borde ha följt det här receptet istället:

Och här är mitt försök.

Jag har lärt mig en massa saker. GoPro-kameran kräver mer ljus. Stäng av spot-mätningen. Filma allt! Glöm inte osten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *