Gothems Cantina Y Casitas

cantina

Det är ju något bisarrt i att packa in barnen i bilen en dimmig tisdagkväll och åka 4 mil rakt österut, genom min barndomssocken Ekeby, och sedan sista kilometern på en grusväg över åkrar för att sedan komma fram till en mexikansk/amerikansk cantina. Lite mitt i ingenstans eftersom det ligger uppe i samhället och inte nere vid stränderna runt Åminne.

Vi har följt utvecklingen av Gothems Cantina Y Castilla via Facebook under våren och därför var förväntningarna rätt sansade. Om jag har förstått det rätt så har ägarna tänkt sig att det ska vara ett rätt anspråkslöst ställe med bra mexikansk/SoCal-inspirerad mat.

Första intrycket var: kaotiskt. Stimmigt och mycket folk och precis som hos söndagens besök inget ljuddämpande någonstans.

Uppdatering: Andra intrycket, mindre stimmigt, mer ordning och lika mycket folk. Men mycket godare mat. Quesadillas, nachostallriken och tacos är mina favoriter.

Maten

Eftersom det var öppningskvällen fanns det bara en rätt, bestående av 2 tacos, en burrito och en quesadilla. Som en liten provsmakningsmeny.

Jag tänker inte gå in i detalj eftersom ingen restaurang ska behöva bedömas på sin allra första servering. Men jag blev lite besviken på tacon. Men eftersom de olika salsorna som fanns att ta till var riktigt bra så blev det ändå gott. Burriton var bra och allra bäst var quesadillan.

Det går inte riktigt att jämföra med Yuc! eftersom det är två helt olika typer av ställen.

Den vanliga menyn innehåller ett mer lockande utbud av tacos och jag tror att det kommer att smaka mycket bättre nästa gång vi åker dit. De kommer även att servera frukost, men det verkar inte finnas Huevos Rancheros eller frukost-tacos på menyn.

De lyckades missa något med vår beställning så vi fick vänta lite på delar av maten, men det var inga problem, de fixade det blixtsnabbt när de fick koll på att det hade gått snett.

Tips

Jag tror att de skulle vinna mycket på att göra det ännu mer personligt. Att lägga ner mer personlighet i maten och våga sticka ut ännu mer. Att inte försöka göra mexikanskamerikansk mat för svenskar utan verkligen göra det som de själva vill ha det.

Lite mer personlighet i lokalen hoppas jag också på. Men sådant får ju gärna komma med tiden, det blir bäst om sådant växer fram.

Sedan önskar jag verkligen att de börjar direktimportera Coca Cola från Mexico!

cantina-2

 

Ett svar på ”Gothems Cantina Y Casitas”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.