Brooklyn Burger & Beers i Visby

brookln

Jag började ju med att fullständigt såga namnet, månader innan de ens hade hunnit öppna. Men nu öppnade i alla fall Brooklyn Burger & Beer, eller Brooklyn Visby, i helgen och vi åkte dit hela familjen för att testa.

De har byggt om lokalen en hel del, och det ser bra ut. Lite trist att ljuddämpande material fortfarande verkar otrendigt dock. Personalen var supertrevliga, omtänksamma och tillmötesgående. Och snabba!

Beställde en Coney Burger, som är grundburgaren och till den blev det pommes och vitlöksmajo.

Burgaren och brödet var bra, klart bättre än 80% av det man oftast blir serverad på ön. Det var inga färdiga tjocka massiva puckar av kött utan de hade knycklat till dom helt själva. Tillagade så att de var riktigt saftiga och bra. Dessutom var brödet både gott och hade rätt konsistens. Det gick alldeles utmärkt att äta med händerna. Viktigt tycker jag.

På burgaren låg det, förutom ost, lite stekt lök. Jag var tveksam innan och kunde snabbt konstatera att jag inte kommer att beställa den så nästa gång. Det fanns flera varianter av burgare med hyfsat nyskapande kombinationer. Får återkomma med tester framöver. Föredömligt att låta salladen ligga bredvid.

Pommes

Pommes, och Saras sötpotatispommes, får också godkänt. Inte riktigt toppklass, men långt ifrån de där färdiga trista som alla andra serverar. Korgkonceptet som Philip förmodligen hämtat med sig från Kitchen & Table fungerar mycket bra för pommes.

Däremot gillade jag inte att majonnäsen serverades i fina små glasburkar. Extremt svårt att få ur det goda. Likaså med ketchup på glasflaska. Snyggt men svårt att använda.

Ölutbudet var tyvärr mer eller mindre Carlsbergs/Brooklyn Brewerys grundkoncept. Hoppas att de fyller på med fler sorter.

Burgaren kostar från 115 kr för en enkel (men stor) och tillbehören mellan 20-35 kr. Mycket bättre än de 150-180kr man ofta får betala för en puck som kommit fryst till restaurangen och ser ut att bestå av mest köttklister.

Rekommenderas

Det var deras första helg och det gick inte att köpa annat än burgare. Men jag tror i och för sig inte att jag kommer att testa deras Carnitas för 195 kr, jag tycker det är i överkant.

När de fått jobba ett tag och justerat lite småsaker så tror jag att det kommer att bli bra. Hoppas på mycket folk under sommaren så att de känner att det kan vara värt att ha öppet i höst. Vågar man hoppas på lunch?

Amarillo är fortfarande bäst på öjn när det gäller hamburgare, men då återstår att testa Kitchen & Tables burgarsöndagar.

Bilden lånad från deras Facebook.

Uppdatering: Efter att ha varit där ett par gånger till så konstaterar jag att ölutbudet har blivit bättre, burgarna lika goda men de irriterande dressingburkarna är kvar.

 

Ett svar på ”Brooklyn Burger & Beers i Visby”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.