Beef ribs, apple slaw och sötpotatispommes

20140531-230657-83217724.jpg

Jag köpte Jonas Crambys fantastiska bok Texas BBQ tidigare i år och jag har längtat efter att få testa recepten. Boken var även en inspiration inför resan till Austin, Texas och gjorde att jag var påläst inför besöket hos Blacks BBQ i Lockhart.

Men igår gick jag och köpte mig en rejäl bit oxrevbensspjäll. Eller vad det heter på svenska. Den lilla biten inhandlades på Sveriges minsta, men trevligaste saluhall, Familjen Jessens i Hästbacken.

Så idag laddade jag grillen, kryddade köttbiten och sedan grillade jag i cirka sex timmar. Jag grillade på en vanlig klotgrill och jag började med att ladda med kol. Tog kanske lite för mycket, men sedan brann det ut lite för snabbt.

Jag tände upp skorstenen i den lilla grillen så att jag hade både kol och briketter att fylla på med.

Men gott blev det! Även Apple Slaw-receptet hämtades från Crambys bok. Äpple, selleri, fänkål i olja och vinäger.
Sedan friterade vi pommes frites gjorda på sötpotatis. Önskar alltid att vi hade en fritös.

Men mest vill jag ha The Green Egg.

Nästa gång blir det nog pulled pork på grillen. Lär bli fantastiskt.

20140531-230746-83266650.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *