Bästa hamburgaren i Visby och på Gotland

Screenshot 2014-04-22 22.33.46

Den senaste tiden har jag haft en del rätt jobbiga hamburgerupplevelser. Att burgartrenden slagit igenom ordentligt går inte att ta miste på. Varenda restaurang har ’gourmetburgare’ för samma pris som en mindre varmrätt.

Men tre gånger av de fyra senaste har jag blivit gravt besviken. Nästan lite ledsen.

Vi var på Kitchen & Table på Clarion Hotel Wisby samma dag som de öppnade, och jag testade deras burgare. Servitören hade höga förhoppningar och frågade hur vi ville ha våra burgare grillade. Det var onödigt. Det var en dubbelburgare med två små platta ursäkter till burgare, torra som bara färdiggjorda, nedfrysta, uppvärmda burgare kan vara. Brödet var helt ok, och deras pommes frites med parmesan på var riktigt goda. Men för 170 kr förväntar jag mig mycket mer.

Sedan åt jag en liknande, och lika dyr, på ett hotell i Umeå. Det lät lite högtravande i menyn, ni vet högrev osv. Men den hade förmodligen varit fryst och var därmed kompakt och trist.

Mavens i Kappelshamn stoltserar med Ejmunds hamburgare, numera Köttbutikens. Det är förmodligen så goda som färdiggjorda burgare i frysdisken kan bli. Men för 155 kronor förväntar jag mig mer. Brödet var dessutom vanligt köpt bröd. Trista pommes. Trist. Jag gillar Mavens, men jag hade hoppats att de hade börjat göra egna burgare. Det hade de inte.

Så bäst hittills i år på Gotland är Amarillos sliders. De är magiska. Sjukt bra. Ät dom!

Så nu tänker jag dra igång ett test. Jag ska leta fram de bästa burgarna, och hänga ut dom sämsta. Eller, jag ska inte äta några dåliga burgare.

Det är konstigt, att det ska vara så svårt att bara kopiera Flippin Burgers recept. Bra kött (ingenting mer!), stekt utan fett på hög värme, med hemmagjort bröd. Jag bjuder på det tipset.

I Austin åt vi en del burgare. Bland annat åt vi Svantes burgers vid ett par tillfällen. Så fantastiskt gott, trots att de serverades ur en food truck mitt i natten i ett gathörn på en övergiven liten gatstump. De kostade inte speciellt mycket, men de var oerhört stolta över sitt kött.

Nu jag ska direkt boka in ett besök på Wisby Deli och se vad Christer kan hitta på.

Sedan ska jag äta mig igenom Londons bästa burgare också!

Uppdatering: Black Sheep Arms har hamburgare som är trevliga, framför allt gillar jag Chipotle-burgaren.

Ett svar på ”Bästa hamburgaren i Visby och på Gotland”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.