Bad Wolf BBQ

6 mars. Dag 6 av blogg 100.

2016-03-06 20.22.24

Ikväll var det äntligen dags. Erik och Vanessa, som förra våren öppnade Gothems Cantina y Casitas, öppnade idag Bad Wolf BBQ på Adelsgatan i Visby.

Det har varit roligt att följa dom inför öppningen. Både för att det har varit en i stort sett perfekt lokal PR-kampanj och för att jag verkligen har sett fram emot ett riktigt BBQ-ställe.

PR-kampanjen har inte alls känts som en noga uträknad kampanj utan har kännetecknats av en glädje att få öppna ännu en restaurang på Gotland och ett omfamnande av det lokala klientelet. Bland annat hade de en tävling om vad restaurangen skulle heta.

badwolf

Att Bad Wolf BBQ vann har sina förklaringar.

Maten då?

Inriktningen är Texas-style BBQ, men med fokus på gris. Ikväll på öppningen fick vi smaka Pulled pork-macka, chicken wings, Baby Back Ribs och ett gäng med side orders: Mac’n’Cheeze, Cole Slaw, potatissallad och bönor.

Förutom detta finns det även korv och lite annat på menyn.

Hur smakade det? Ljuvligt! Love åt ribs och mac’n’cheeze med god aptit. Jag åt allt! Pulled pork-mackan kommer bli perfekt på lunchen. Ribsen superbra, likaså kycklingvingarna. Allt var gott helt enkelt. Extra plus för den söta och lite heta BBQ-såsen.

Dryck?

Gott om amerikanska öl från bland andra Ballast och Anderson Valley och även lokala Hop Shed.

Det vi inte testade var Bourbon-utbudet men hyllan såg fin ut. Woodford Reserve, Kentucky Straight (vanlig och rye) och en hel del annat. På drinklistan finns Old Fashioned, Jack & Coke, Sazerac, Kentucky Mule med flera. Man kan dessutom få en Texas-variant av Michelada!

Summering

Stark öppning! Trevligt som alltid, mat helt i min smak och bra stämning. Finns en risk att jag kommer att hänga här en hel del på lunchen också!

Här finns deras meny och kontaktuppgifter.

2016-03-06 20.26.43  2016-03-06 19.44.19 2016-03-06 19.44.03 2016-03-06 19.33.21