A Lowenhamn IPA #blogg100

941470_10151376110946394_127557926_n

Äntligen. Fick jag provsmaka den Everyday IPA jag fick i julklapp och som jag började brygga för drygt 4 veckor sedan. Jag var rätt nervös när jag öppnade den faktiskt.

Hade något gått fel vid bryggningen? Hade det kommit smuts i brygden? Hade jäsningen fungerat som den skulle? Först var jag lite skraj att det hade varit för kallt i rummet och att det inte blivit några bubblor alls.

Men det var tvärtom. Det skummade alldeles för mycket. Det hade nog blivit för mycket honung i den honungslösning som skulle ge bubblorna.

Men förutom det så doftade den härlig humle, färgen är nästan perfekt och det viktigaste av allt, den smakade ljuvligt. Som en riktig IPA med rätt bra humlekaraktär.

Det var rätt mycket jobb för de 10 flaskor av skiftande storlek jag fick ut. Men det var kul. Så nu är det väl dags att sätta upp nästa. Vet inte om jag ska köpa lösa grejer eller om jag ska köpa ett recept. Får klura på det, men jag är rätt sugen på en sommaröl.

Brooklyn Brewshop

Kitet köpte jag på Amazon, och det kommer från Brooklyn Brewshop. Det kostade cirka 650 kronor, men sedan fick jag tillbaka typ 120 kronor av Amazon.

Men nu surfar jag järnet på humle.se, och inser att malt, humle och jäst inte är speciellt dyrt. Kanske läge att lägga in en beställning.