Att köpa bil på Gotland

a-45-amg-03

Har ett tag varit sugen på att köpa en nyare bil än den vi har. Har tittat en hel del på Mercedes A-klass, som verkar vara en snygg bil, lagom storlek och med tysk kvalitet.

Men det är inte lätt att köpa bil på Gotland. Så här ser Blocket-annonserna ut:

Skärmklipp 2015-03-22 21.29.04 Skärmklipp 2015-03-22 21.28.43

(Givetvis med bilder)

Jämför gärna de här texterna med de som mäklarna skriver på Hemnet. En handlare försöker faktiskt locka till köp genom att lägga till två egna meningar efter utrustningslistan. Annars är det bara uppräkning av tillbehör och annat, iklickade i ett formulär. Vi snackar bilar för 3-400 000kr. Men säljarna orkar inte ens göra sig till och beskriva vad det är för bil.

Jaja. Man kan ju i alla fall åka till handlarn och titta på bilen.

Frågan är bara när man ska göra det. Eftersom ALLA bilhandlare i Visby bara har öppet under kontorstid. Samt lördagar 10-13. När har de tänkt att man ska ha tid att titta på bilarna?

Lägg till att priserna på Gotland är 5-10% högre än i Stockholm. Vilket gör att det är värt att ta båten eller flyget till Stockholm för att köpa bil.

För 8 år sedan när vi flyttade hem till Visby var det likadant med mäklarna. De visade bara lägenheterna under kontorstid på vardagarna. Så är det inte längre, nu är det helger och kvällar som gäller, precis som det ska vara. Gissar att de gotländska bilhandlarna kommer att behöva anpassa sig också.

Däremot ska det sägas att när vi åkte förbi mercahandlaren idag och de var i lokalen, så fick jag komma in och kika lite och snacka, trots att det var stängt.