Sammanfattning av 2016

Man borde ju skriva dagbok. Eller veckobok, eller åtminstone månadsbok. Att under de sista dagarna försöka sammanfatta ett helt år är inte så lätt. Men jag gör det ändå, med hjälp av kalender, Instagram och Strava.

Vi tar det månad för månad. Löpningen får sammanfattas i ett eget inlägg lite senare.

Januari

Kalendern och Instagram ger intrycket att det var en rätt usel månad. Det är så jag minns den också. Pulkaåkning verkar vara det roligaste som hände den månaden.

Sprang första deltävlingen i Vintercupen, 8 km på 34.43 (4.20 min/km). Usel tid. Fick i januari ihop 67 kilometer. Årets sämsta löparmånad faktiskt.

Bästa i januari? Det får nog bli pulkaåkningen.

Februari

Här blev det lite roligare. Spelade på AW på Clarion i Visby och gick direkt därifrån till grabbhelg i Tofta. God mat och god dryck präglade den helgen. Helgen efter det spelade jag med Ronny på Grand Escalier och det var väldigt trevligt!

Sprang Vintercupen del 2, 6 km på 25.04 (4.15 min/km). Fortfarande ingen vidare fart. Fick ihop totalt 90 km.

Bäst? Grabbhelgen. Utan konkurrens.

Mars

Spelade på Kusinernas fest, vilket var skoj. Det var också en Popgiss-deltävling där jag fick träffa mina lagkamrater för första gången. Galet roligt. Var i jobbet på Loka Brunn i två dagar, vilket var trevligt.

Sprang ingen tävling, fick ihop totalt 118 km.

Bäst? Popgiss.

April

Minns det som en usel månad, förutom Popgiss-finalen som var skoj. Fyllde 42 år. Spelade på Clarion med Roger.

Sprang 123 km.

Bäst? Popgiss.

Maj

Skulle ha åkt på CBC i Köpenhamn och druckit öl, men det blev bröllop i Knivsta istället. Gjorde en löpstegsanalys som var väldigt givande!

Sprang Lång-DM. 12 km på 52 min (4.17 min/km) vilket var en klar förbättring mot tidigare år. Ladingsrännet hade ny sträcka, 10 km, som gick på för mig hisnande 41.23. Tror dock banan var 200 meter kort. 4.11 min/km var i vilket fall tempot vilket var riktigt bra i blåsten! Fick totalt ihop 152 km.

Bäst? Löpanalysen och Ladingsrännet.

Juni

Maj avslutades med en rolig resa till Halland över dagen och juni inleddes med AW med jobbet dagen efter Halland. Lördagen samma vecka sprang jag Stockholm Marathon. Bra vecka helt enkelt.

Annars spelade jag på en 40-årsfest på midsommardagen och fick springa hem i det värsta skyfall jag nog någonsin varit ute i. Hade semester midsommarveckan, vilket var skönt. Var rätt utslagen efter maran.

Stockholm Marathon gick på 3.35.04. Fick bara ihop 74 km i juni.

Bäst? Det var nog ändå att springa mitt första marathon.

Juli

Inleds som alltid med Almedalsveckan vilket är roligt. Den här gången skulle det bli fullt hus hemma, men jag hann inte riktigt klart med sovrummet tyvärr. Lite lugnare vecka än vanligt, men fortfarande många roliga möten och utekvällar.

Spelade skivor på en 50-årsfest, utomhus, vilket var trevligt. Men det blev också enda spelningen den här sommaren. Trist. Trist var också rätt mycket annat med den här månaden. Löpformen var usel, så usel att jag bröt den enda halvmara jag ställde upp i. Det hände ingenting speciellt i juli, vilket ju är udda.

Sprang Virudden-loppet, 10 km landsväg på 42.02 vilket var en bra tid. Hade krut kvar på slutet vilket var skönt. Veckan efter var det Jungfruloppet, 12,5 km på 58.38 i rätt knepig och backig terräng. Var helt slut efteråt.

Men roligaste på hela juli var ändå Fårö runt. 45 km i strålande solsken första dagen och 35 km i lite mulet väder andra dagen, med grillning och tältning där i mellan. Var kanske inte superpigg men jag tog mig runt utan alltför mycket besvär. Härligt var det!

195 km totalt i juli.

Bäst? Almedalen, Fårö runt och att Elsa fyllde sex år med stort kalas!

Augusti

Var ledig två veckor, jobbade två veckor. Hände inte speciellt mycket annars.

Sprang DM på 10 000 meter på Gutavallen på ny rekordtid, 41.30.

Sprang Sju fiskelägen och två uddar med Jonny, 34 km på ca 3.19. Helt ok!

186 km totalt i augusti.

Bäst? Spelade på Grand Escalier med Dana, första gången vi spelade på 10 år. Hann dessutom med att gå på Kneippbyns sommarland med barnen innan jag åkte till Stockholm. Utvecklade sig till kanske årets bästa dag det där.

September

Resan till Kroatien dominerade september. En veckas sol och mys och 77 km löpning! Riktigt härligt.

Innan Kroatien hann jag med Blodomloppet, 10 km på 42.05, vilket är riktigt bra med tanke på Lotsbacken!

Avslutade september med att springa Lidingöloppet, 30 km terräng på 2.28.19. Tuffare än jag trodde!

Totalt 220 km i september!

Bäst? Kroatien. Helt klart.

Oktober

Månaden inleddes med roligaste loppet på hela året. Gotland Ultra Marathon. 50 km fantastisk natur på 5.07. En femteplats!

Helgen efter sprang jag Run of Hope, 5 km på 20 min, snittade 3.59 min/km för första gången!

Hann spela två gånger på Clarion, varav en gång med Fredrik. Riktigt skoj.

Var även i Stockholm på herrklubbsmiddag vilket var väldigt trevligt, även om båtresan upp var riktigt jobbig.

198 km totalt.

Bäst? GUM.

November

Inledde månaden med att vara i Stockholm och missa flyget hem på fredagkvällen på grund av strul med tunnelbanan. Överhuvudtaget var det mycket Stockholm i november. Höstmöte med jobbet, vilket blev tisdag-fredag i Stockholm med besök av familjen för att fira Loves födelsedag på ett hotellrum. Gick bra det med.

Hann även med att prata på Webbdagarna med Helena och Emil och även delta i en panel på Internetdagarna.

Vi hade en väldigt trevlig fest med Gotland Trail Run och så fick jag en spelning inställd. Rätt så fullbokad månad, tyvärr var jag förkyld för det mesta, så det blev ynka 80 km och inga lopp. Halva månadsdistansen fick jag till på ett pass. I gryningen sprang jag iväg i snöstormen, och klockade in 40 km en söndag förmiddag. Underbart. Sedan kom förkylningen tillbaka.

Bäst? Loves födelsedag.

December

Månaden inleddes med en sten genom fönstret. Jag åkte sedan till Stockholm och hämtade den nya bilen och passade på att spela på Bar 101 och Himlen. Himla trevligt faktiskt.

Bland alla julfester, luciafiranden och annat hann jag med en resa till.

Förkylningen gick över men knät började krångla. Så det blir bara ca 90 km i december. Kanske avslutas det med ett lopp.

Bäst? Ändå julafton med barnen.