Den första dagen

2016-03-01 09.59.51

1 mars. Dag 1 av Blogg 100.

Och kanske startskottet på ett hälsosammare liv?

Det återstår att se. Jag har inlett året med att vara lite hälsosammare. Jag har för det mesta låtit bli den där goda ölen framför basketmatchen på teven och jag har hittills fått ihop 158 kilometers löpning i år.

Jag har tänkt äta nyttigare men det vore dumt att påstå att jag har lyckats med det. Dessutom har en hel del chips och annat godis konsumerats.

De två senaste helgerna har det dock varit party med god dryck och god mat i överflöd.

Så varför inte använda en blogg-utmaning till att försöka snäppa upp hälsan ytterligare.

Planen

Tanken är att testa att i princip sluta med bröd. I alla fall mackor. Jag äter alldeles för mycket bröd. Det var en utmaning i morse att inte äta en smarrig limpmacka med kaviar och ost. Äggröra fick det bli och tanken är väl att det ska bli mer ägg och inget bröd till frukost. Bröd i form av hamburgerbröd och tortillas går det ju inte att sluta med.

I allt fler konversationer med jämnåriga, det vill säga 40-plus, så blir slutsatsen att det här med alkohol är ju inte bara dumt när man dricker för mycket eller för ofta (sömnen, det är giftigt osv), det är ju även värsta kaloribomben. Så vi testar väl ett mer eller mindre totalstopp under mars månad. Det kommer att bli avvikelser, till exempel ett besök på nyöppnade Bad Wolf BBQ på söndag och så Popgiss den 19 mars.

Det blir även ett stopp när det gäller chips och godis. Inte så konstigt.

158 kilometer under januari och februari betyder att jag behöver springa 142 kilometer i mars för att komma ikapp årsmålet. Jag tror inte att det ska vara några problem.

Vikten? Klockade in på 76,3 kg idag, har ju länge drömt om 74 kg. Om 100 dagar borde det vara fixat, eller hur?

Sömnen då? Jag sätter inga sömnmål utan jag litar på att sömnen kommer att fixa sig när jag äter bättre, dricker mindre och tränar mer.

Blogg 100

För ett par år sedan fullföljde jag Blogg 100 eftersom Netflix då lovade att ge mig 3 månader gratis.

Jag kommer mest att skriva om livet, träningen, maten och så vidare så det blir rätt personligt. Det kan dock komma en hel del tankar om journalistik, betalväggar, sociala medier och annat.

Ett svar på ”Den första dagen”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.