Badrumsspärren

2191889756_821d8713f4_b

Vi pratade om det på jobbet idag, att det kan vara segt att få igenom beslut, både att de ska fatta och att de ska genomföras.

En av anledningarna till att saker inte blir gjorda är att man väntar på att något överordnat ska bli klart. Det är det jag kallar badrumsrenoveringsspärren.

Ni vet det där klassiska, att man inte kan renovera hallen, vardagsrummet, sovrummet eller vad det nu kan vara, för att man vill göra badrummet först. Men sedan drar badrummet ut på tiden av olika anledningar och man sätter inte igång med någon annan renovering.

Det här kan gälla i både stora och små saker. Vi fungerar nog så, vi människor. Fokus flyttas, vi hittar på ursäkter och vi vill ju inte göra något dubbelt.

På jobbet så haltar det till exempel med olika dokument, kalla det strategier, riktlinjer, policys, när det gäller kommunikationen. Vi kan inte skriva en sociala medier-strategi eftersom vi inte har någon webbstrategi. Vi kan inte skriva någon webbstrategi, eftersom vi inte har någon kommunikationsstrategi. Vi kan inte skriva någon kommunikationsstrategi eftersom varumärkesplattformen inte är klar. Och så vidare. Nu är  i och för sig varumärkesplattformen i stort sett klar så många av de andra dokumentet (som kanske inte alltid ska kallas strategier) kommer att följa på löpande band.

I höstas var vi så nära att sätta igång med badrumsrenoveringen. Men det föll just då på att vi måste beställa en dörr och ett fönster och det måste anpassas efter eventuellt fasadbyte. Där är vi idag, eftersom det är mycket pengar och lång leveranstid så har vi inte fått det att klaffa. Men snart så!

Och när bara badrummet är klart, då kan vi göra hallen, måla om vardagsrummet och kanske inreda tvättstuga?

Foto: Joseph Morris (CC BY-NC-ND)