Hemsida till ditt företag på Gotland?

Solnedgång Visby Beach club

Jag har funderat på det här ett tag, att många gotländska företag inte finns på nätet. Ett problem är att många inte vill betala vad det kostar att sätta upp en sida. För hur enkel man än gör en sida så tar det ett antal timmar att registrera domän, skapa konto på ett webbhotel och framför allt att anpassa sidan utseende- och funktionsmässigt.

Så jag funderar på att erbjuda ett startpaket. I det ska det ingå hjälp med domänregistrering, registering av konto hos ett webbhotell och design och programmering av sidan. Givetvis lite strategi, sökmotoroptimering och utbildning också. Hjälp med att komma igång med Google Adwords och Facebook-annonsering kan man också få.

Givetvis kommer sidan sedan att vara lätt att uppdatera.
För någon liten extra peng hjälper jag gärna till med att fixa Facebook-sida och en plan för hur den ska användas också.

Jag tror att 10.000kr + moms skulle kunna vara ett bra pris. Det blir ju cirka 20 timmars arbete och det kan man faktiskt idag göra en rätt enkel men funktionell sajt på. Vill man ha mer avancerade lösningar så går det givetvis att ordna en offert på det.

En eller två annonser i gotlandstidningarna kostar ju minst 10.000kr och för det får man en dags exponering. Jämför det med att ha en hemsida som drar träffar i många år och som är öppen för alla. Speciellt viktigt är det ju om man har en målgrupp som sträcker sig lite längre än Gotland. Till exempel turister.

Jag tror inte att det här är något man kommer att bli rik på, men kan man hjälpa upp nätnärvaron på Gotland så ger det andra effekter på sikt.

Om någon skulle vara intresserad av det här startpaketet så är det bara att höra av sig till mig. henrik@lowenhamn.se eller 070-756 10 86. Jag har F-skattsedel.

3 svar på ”Hemsida till ditt företag på Gotland?”

  1. tror att det blir lite överpris. men det säger jag från en webdesigner till en annan. Mixa runt lite och se hur kunder reagerar. Du lär dig från erfarenheter. Uppdatera gärna hur det går =)

  2. Sent svar… Jag tycker nog inte att man kan göra en bra sajt som ska hålla länge, vara lätt att uppdatera och där det ingår domänregistrering och liknande på mindre än 20 timmar.

    Visst, hittar man ett system för att effektivisera det men det känns inte så kul om alla kunder får likadana sidor.

    Än så länge har ingen nappat, men å andra sidan är detta all reklam jag har gjort. :)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.