Instant Articles – det kommer att gå fort

23 april. Dag 54 av blogg 100.

Det slog mig när jag satt och kollade runt på Facebook på mobilen.

Det är något med appen som gör att när man är uppkopplad via wifi så kan det ibland ta väldigt lång tid att få upp en länk man klickat på. Tar man Öppna i Safari så går det på en sekund.

Min lätt konspiratoriska teori om detta är att Facebook vill scanna sidan först för att lära sig en massa om den. Man vill inte göra det via mobildata. Och enda chansen att göra det är säkert medan den laddas.

Men det här innebär att jag redan nu tvekar inför att klicka på länkar som leder ut från Facebook och jag kommer på mig själv med att önska att de hade lagt hela texten i inlägget.

Video

Likadant är det med videoklipp. Det är inte bara det att Facebook verkar ranka Youtube-klipp lägre, jag orkar inte klicka på dom. Jag orkar inte godkänna att filmen öppnas i Youtube för att sedan byta app och sedan se en reklamfilm och sedan vänta tills filmen är klar innan jag kan byta tillbaka.

För ligger filmen på Facebook så kan jag först få lite förhandsvisning och är den intressant slår jag på ljudet. Är det på desktop kan jag dessutom fortsätta scrolla och ändå höra musiken eller vad det nu var för video.

Så…

Jag tror att vi kommer att inte bara vänja oss vid Instant Articles och annat som ligger direkt på Facebook, vi kommer inte vilja ha något annat.

Och eftersom video och texter är det allra viktigaste så kommer det först, men det tar väl inte så långt tid innan vi har ännu mer inbyggt i Facebook.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *