Att bryta mönster

26 april. Dag 57 av blogg 100.

Ibland tänker jag att jag är bra på att bryta mönster. Att bryta invanda beteenden.

Men det är jag inte.

Visst, jag gillar att gå olika vägar till jobbet. Jag gillar att testa nya vägar att springa. Jag gillar att testa ny mat och jag köper nästan alltid nya sorters öl. Jag gillar överlag att testa nya saker. Men det är ju också ett invant beteende på sätt och vis.

Men jag är inte så bra att bryta de större grejerna. Det där med att lägga sig i tid. Äta bättre. Fokusera på vettiga saker.

Många livscoacher brukar ju ha en massa fejkade saker man ska göra och i de flesta fall är det ju bara påhitt för att man ska känna att man kan förändra sitt liv.

Men ibland är det små oväntade förändringar som gör att man kan bryta de lite större grejerna. Flytta skrivbordet. Byta ordning på sakerna man gör i sina morgonrutiner.

Saker jag borde testa, för att bryta lite mönster:

  • Att ta bort 80% av allt gluten jag trycker i mig. Det vill säga, allt bröd. Pasta äter vi inte så ofta längre, öl vet jag inte om jag vill ta bort. Ful-öl borde jag dock tacka nej till från och med nu. Men brödet… Det är så svårt. Jag älskar ju en macka eller tre. Jag älskar all mat som serveras i bröd. Hamburgare, tacos, kebab, pizza. Philly Cheeze Steak Sandwich!
  • Att sluta äta processat kött. Bort med falukorv, hot dogs, köpta köttbullar och så vidare.
  • Att sluta med chips och godis. Men det kommer nog inte att hända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *