Snart dags för 2012 års almedalsvecka #almedalen

Det börjar dra ihop sig. Trots att arbetsbelastning och resor och annat har gjort att man knappt hunnit peppa, städa, förbereda, planera inför årets upplaga av Almedalsveckan så är den ändå här. På söndag drar det igång och God Morgon Almedalen 2012 bör väl ändå vara det första evenemanget på veckan, med tanke på att de kör igång redan klockan 08.00 på söndag morgon. Deras sändningar kan ni se på Bambuser.

Jag hade tänkt att jag skulle bli lite stammis på deras sändningar från Bloggplats H12 Wisby Strand, men på söndagen kommer jag inte att gå på grund av en spelning kvällen innan. Sedan kanske jag måste hoppa över tisdagen också. Det blir många krockar denna vecka. Men de har i alla fall gjort en fantastisk vinjett.

Jag har kastat in massor av intressanta saker i en Google-kalender och just nu är den kalendern vare sig komplett eller fri från krockar. (Välj veckovy och hoppa fram till rätt vecka.)

Det absolut viktigaste på hela veckan är givetvis ett samordnat event mellan Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet och Kungliga biblioteket. Det handlar om att Öppna kulturarvet och är hos oss på onsdag den 4 juli från klockan 15.00. Bussar hämtar i rondellen vid Kallis / Wisby Strand klockan 14.30 och 14.45.

Andra saker jag ser fram emot är TEDxAlmedalen, hänget på Bloggplats H12 som i år hittas på Wisby Strand, en räkmacka på Kallis, att få besök av grabbarna grus aka Stoffe & Frippe och givetvis att få träffa en massa nya och gamla bekanta.

 

Foto: Johan Lange (CC BY) – På GMA11. Jag syns fotograferandes med randig tröja.