Bra att veta inför Almedalen 2014

7595869190_b78bd17b94_k

Några tips från en bofast gotlänning som älskar Almedalen.

Restauranger och café

Svårt att tipsa om ställen som inte kommer att vara fullbokade och abonnerade. Men på Ett rum för resande kan man ha tur att hitta plats, annars kan man ta med en macka och äta på stan. Kom bara ihåg, inga datorer!

Missa inte att äta glass från Visby Glass. De är grannar med Glassmagasinet i hamnen och har även en filial i Hästbacken ovanför Wallérs plats.

Nyöppnade Själsö bageri ligger en knapp mil norr om Visby och har öppet från tidig morgon. En frukost här kanske?

Josbaren har precis öppnat ovanför Donners plats, granne med Vinäger. Perfekt, om det går att komma in. Det ligger verkligen mitt i almedalssmeten.

Öl finns det på Amarillo. Riktigt bra utbud. Men reservation för att det kommer att vara fullt/abonnerat. Black Sheep Arms har också riktigt bra öl, och har du tur hinner du smaka på någon av deras egenproducerade sorter.

Om du får plats är följande att rekommendera för middag: Amarillo, Bakfickan, Bolaget, Ga Masters, Donners, Creperiet, Wallers och givetvis Surfers!

Uppdaterat: Bolaget har precis öppnat en vinbar, utan bordsbokning.

Uppdaterat igen: Supper! Jag glömde Supper. Denna Åre/Stockholmskrog som öppnar upp 4-5 veckor i Visby rekommenderas varmt. Glömdes bort på grund av den korta säsongen.

Ta ledigt en dag? Varför inte åka till Guldkaggen i Burgsvik. De har precis öppnat igen, och nu med potatis och 100 sorters öl.

Butiker

Är du på jakt efter batteripack, sladdar och annat till din dator, padda, mobil, kamera, så är det Östercentrum som gäller. Där finns den så kallade gyllene triangeln av Clas Ohlson, Kjell & Co och Teknikmagasinet inom 50 meters radie. Där hittar du även Apoteket. Tänk på att Clas Ohlson har i stort sett komplett utbud av Apples tillbehör. Teknikmagasinet har det mesta till din GoPro-kamera.

På Östercentrum finns också Systembolaget (det enda i stan), Intersport, Stadium, Coop, Åhléns och en stor mängd klädbutiker.

Förutom Coop så finns det livsmedelsbutiker (ICA) på Stora torget och strax söder om Söderport (öppet till 22).

Har alla livsmedelsbutiker stängt? Statoil på Söderväg har öppet till 24. Eventuellt har de faktiskt öppet dygnet runt enligt uppgifter. Återstår att bekräfta.

Behöver du något extra smarrigt att lägga på grillen i trädgården du har hyrt? Saluhallen i Hästbacken har Taylor & Jones-korv och riktigt härliga köttbitar. Dessutom fisk och skaldjur. Även Coop och Torgkassen har bra kött. Bakfickan på Stora torget har också skaldjur och annat för avhämtning.

Kaffe och te, ja, det är ju Kränku såklart. De har stort utbud av kaffe från Johan och Nyström, Drop Coffee och det egna Kaffi. Dessutom, har du tur hittar du Death Wish Coffee där. Plus allt du behöver för bryggningen. Om inte annat kan man köpa med sig en kopp kaffe här.
Uppdaterat: Kränku har numer öppet till 22 på kvällarna.

Vinyl. Måste man ha. Seconds Out mitt på Adelsgatan är Visby bästa (men inte enda, den andra ligger ut på Skarphäll) skivaffär.

Om din mac pajar, eller du behöver köpa en ny, så finns det en auktoriserad återförsäljare och verkstad, Databyrån på Skarphäll.

Behöver du en kamera är det Harry Carlsson på Stenkumlaväg eller Elgiganten på Skarphäll som gäller. Harry Carlsson har förresten det mesta i hörlursväg också.

Bubblare:

S:t Hans / Orangeriet. I ruinen S:t Hans/S:t Per finns numer Orangeriet. Har inte testat, och det kan vara abonnerat, men det ser lovande ut.

Karamellbodens café. Karamell-Carro har öppnat café, och bilderna på Facebook är entydiga, smarrigt!

Foursquare

Jag har gjort en lista med de flesta ställena samlade.

Google Maps

Janne Elvelid har gjort en grym karta!

5 svar på ”Bra att veta inför Almedalen 2014”

  1. Koppla av från folkmassan med golf på Suderbys, några km söder om Visby..alla får spela..160 kr..liragolf.se

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.